Izvor: B92, 09.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESELINOVIC: PRIVREDA STOJI ZBOG POLITIKE

Beograd -- Predsednik Privredne komore Srbije Radoslav Veselinovic upozorio je da politicka desavanja na saveznom i republickom nivou i problem odnosa s Hagom usporavaju strane investicije i koce privredu.

Drzava treba da obezbedi ambijent za brzu privatizaciju preduzeca, rekao je Veselinovic, isticuci da "privreda pokusava da radi maksimalno koliko joj ekonomski uslovi dozvoljavaju". Politicari nisu obezbedili ambijent za normalan rad privrede, jer od njihovog odnosa s medjunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednicom zavise uvoz, izvoz i investicije, ukratko partnerstvo sa svetom, smatra predsednik PKS. Sto se tice kredita koje drzava i banke nude privrednicima, Veselinovic kaze da nema profita u ovoj zemlji koji moze da plati godisnju kamatu od 30 do 40 odsto i da je zato za kredite malo zainteresovanih. Prema njegovim recima, resenje je da SRJ i Srbija sto pre razrese haski i problem s Crnom Gorom da bismo slobodnije usli u medjunarodnu privrednu saradnju i da bi i ovde i od sveta bila obezbedjena sredstva povoljnija za privredu. Veselinovic jos istice da bi to olaksalo 2 najteze godine tranzicije koje su pred nama i u kojima ce, po prirodi ovog procesa, deo privrede krenuti napred, a deo nestati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.