Užice, voda nije za piće

Izvor: RTS, 26.Dec.2013, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užice, voda nije za piće

Izolovane alge u vodi za piće gradskog vodovoda u Užicu. Republička sanitarna inspekcija zabranila korišćenje te vode za piće i pripremu hrane.

Republička sanitarna inspekcija donela je odluku o zabrani korišćenja vode za piće i pripremu hrane na području grada Užica.

Voda se može koristiti za sanitarno-tehničke potrebe. Grad će obezbediti cisterne za snabdevanje građana pijaćom vodom.

Užički Zavod za javno zdravlje potvrdio je da su u vodi za piće gradskog vodovoda izolovane alge, saznaje RTS.

Prisustvo algi u vodi za piće je posledica takozvanog "cvetanja" algi u jezeru Vrutci, s kojeg se napaja užički vodosistem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Užicu voda nije ni za piće

Izvor: Akter, 26.Dec.2013

Republička inspekcija donela je odluku o zabrani korišćenja vode za piće i pripremu hrane u Užcu izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević

Nastavak na Akter...

BATUT: Alge iz vode u Užicu deluju toksično

Izvor: Telegraf.rs, 27.Dec.2013, 20:53

Na osnovu rezultata analiza, utvrđeno je da je voda za piće higijenski neispravna, a upotreba vode se, prema odluci republičke Sanitarne inspekcije zabranjuje za piće, korišćenje nakon prokuvavanja i za pripremanje hrane

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.