Uzdržite se od odlaska u crkve

Izvor: B92, 29.Mar.2020, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uzdržite se od odlaska u crkve"

Poglavar Moskovski i cele Rusije, patrijarh Kiril pozvao je vernike da ne dolaze u hramove već da se mole Bogu u svojim domovima.

Poziv je upućen kako bi se izbegla okupljanja koja bi doprinela širenju koronavirusa.

U Rusiji je dosad umrlo devet ljudi a zaraženo 1.534 ljudi, ali je poslednjeg dana zabeležen skok od 270 novih infekcija, a nadležni su uveli strože mere u suzbijanju virusa.

"Uzdržite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se od odlaska u crkve", rekao je ruski patrijarh, navodi Rojters.

Takođe je pozvao vernike da se pridržavaju instrukcija ruskih vlasti "pre nego što neko umre u našim porodicama", prenosi RIA Novosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Patrijarh Kiril savetuje vernicima da sada ne dolaze u crkve

Izvor: Večernje novosti, 29.Mar.2020

Zbog epidemije virusa korona bogosluženja u Rusiji preko video-sajtova MOSKVA: OD STALNOG DOPISNIKA Ruski patrijarh Kiril obratio se vernicima i zamolio ih da privremeno zbog korona virusa ne dolaze u hramove već da se mole Bogu u svojim domovima. Cela naredna nedelja u Rusiji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.