Izvor: B92, 29.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustav - najgora stvar u 2006.

Kikinda -- Ustav je najznačajniji politički događaj u kome su se kristalizovali i pozitivni i negativni efekti u 2006. rekao Čedomir Jovanović

Govoreći o tome ko je ličnost godine, Jovanović je ocenio da su to građani, koji su "pobednici jer su uspeli da očuvaju realne izglede za promene". Jovanović je ocenio da je Ustav svojim karakterom, načinom usvajanja i posledicama najnegativniji događaj 2006. godine.

"Istovremeno, činjenica da su morali da kradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi Ustav dobio potvrdu na referendumu, govori o snazi svih onih koji će političku priliku imati u 2007. godini, ne samo na izborima, nego u svemu onome što nas sledeće godine čeka”, rekao je Jovanović.

On je kao najvažnije poslove u sledećoj godini naveo konačno rešavanje pitanja Kosova, stavljanje tačke na saradnju sa Hagom i pokretanje političke odgovornosti za sve političare i stranke koje su svoje ciljeve ostvarivale kroz ratne zločine.

Jovanović je rekao da će se u 2007. godini poslanici Koalicije boriti za umanjenje ustavnog nasilja kroz izmene sistemskih zakona iz oblasti pravosuđa, bezbednosti, obrazovanja, zdravstvene zaštite, lokalne samouprave i budžeta. On je rekao da će insistirati i na ubrzanju ekonomskih reformi, za šta je potrebno ubrzati privatizaciju i učiniti državu štedljivijom i afirmisati rad i znanje.

LSV: Vratiti imovinu Vojvodini

Predstavnici koalicije LDP-GSS-SDU-LSV poručili da niko nema pravo da izbriše 500 godina vojvođanske istorije.

Funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Petrović rekao je na mitingu u Kikindi da ta koalicija očekuje da će ući u Parlament i tamo se založiti za vraćanje zakonodavne i izvršne vlasti Vojvodini, čime će se Vojvođanima vratiti i imovina.

Član Predsedništva LSV-a Aleksandar Marton kaže da ta koalicija želi da pokaže građanima da imaju pravo da budu Vojvođani, a ne da neko u kabinetu Vojislava Koštunice ili ministara Velimira Ilića i Zorana Lončara odlučuje da Vojvodine više nema i da 500 godina istorije može da se izbriše gumicom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.