Uručene stipendije i bajramski paketići jetimima

Izvor: SandzakPress.net, 07.Jul.2022, 18:07

Uručene stipendije i bajramski paketići jetimima

Mešihat IZ-e u Srbiji i CHR Hajrat u saradnji sa humanitranim organizacijama Er-Rizk iz Beča i Bošnjacima Frankfura i dijaspore izvršili su, 07.07.2022. godine, podjelu stipendija za jetime u Sandžaku. Ovoj podjeli prisustvovali su predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, muftija dr. Rešad ef. Plojović, direktor Hajrata Mirsad ef. Bećirović, kao i imam Mirzet ef. Faković. Za ovaj Bajram planirana je podjela  300 bajramskih paketića i bajramluka za djecu uz stipendije. U narednim danima podjela će se obaviti i u ostalim gradovima Sandžaka. (Mešihat) The post Uručene stipendije i bajramski paketići jetimima appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Centralna bajramska svečanost u Islamskom centru Gazilar

Izvor: SandzakPress.net, 08.Jul.2022, 13:58

Mešihat Islamske zajednice obavještava da će se Centralna bajramska svečanost održati u subotu 9. jula u Islamskom centru Gazilar, odakle će se vršiti direktan televizijski prijenos putem Radio televizije Srbije i Sandžak televizije. Bajram namaz će predvoditi i bajramsku hutbu održati predsjednik...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.