Uništavanje piratskih diskova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništavanje piratskih diskova

PANČEVO -

U reciklažnom centru Božić i sinovi (BIS) kod Pančeva počelo je uništavanje 120.000 piratskih kompakt diskova koje je republička tržišna inspekcija zaplenila prethodnih meseci.

Prvu količinu zaplenjenih diskova u mašinu za reciklažu plastike ubacio je ministar trgovine Slobodan Milosavljević u prisustvu otpravnika poslova ambasade SAD u Beogradu Erla Licenbergera i predstavnika Američke privredne komore Vuka Pribića.

"Srbija mora da napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučne iskorake u narednom periodu u zaštiti autorskih prava i borbi protiv piraterije. Ne samo zarad ispunjenja evropskih i svetskih standarda, već i da bi domaću kinematografiju, muzičku industriju i sve ostale segmente privrede podstakli i obezbedili zdravu konkurenciju", rekao je ministar trgovine.

Dodao je kako akcije tržišne inspekcije nisu dovoljne, već će morati više da se uključe MUP, carina, poreski i drugi državni organi.

"Naročito je važna uloga pravosuđa koje treba da određuje visoke i pravedne kazne prekršiocima zakona, ali je neophodna i bolja kontrola granica, pošto se samo tako može doći do cilja", istakao je Milosavljević.

Erl Licenberger je rekao da SAD veruju da sve nacije sveta zajednički treba da se bore protiv piraterije koja šteti svim ekonomijama.

"Zbog piraterije samo ekonomija u Srbiji trpi štetu od preko 19 miliona dolara godišnje", istakao je on.

U pogonima kompanije BIS je u protekle dve godine uništeno više stotina hiljada diskova sa piratskim filmovima, muzikom, softverima i drugim sadržajima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.