Umesto Konstantina vladika Andrej?

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2013, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto Konstantina vladika Andrej?

Mada portparol SPC vladika bački Irinej Bulović još ne govori da li će pet upražnjenih eparhija SPC dobiti aktivne episkope, u patrijaršijskim kuloarima, među srpskim episkopima, uveliko kruži priča da je vladika remezijanski Andrej (Ćilerdžić) jedan od favorita za tron u Nemačkoj, odakle je uklonjen vladika Konstantin Đokić.

Patrijarh Irinej i Andrej Ćilerdžić

 

Ćilerdžić je sin čuvenog srpskog prote Dobrivoja Ćilerdžića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rođen je 1961. u Osnabriku, a osnovnu i srednju školu završio je u Diseldorfu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Solunu i na Bogoslovskom u Beogradu.

 

Završio postdiplomske studije u Solunu i studije francuskog jezika u Bosoleju. Pored francuskog, govori, čita i piše nemački, engleski, grčki i italijanski jezik.

 

Podsetimo, Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) jednoglasno je razrešio episkopa srednjeevropskog Konstantina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.