Ulcinj: Našao sam miša u srpskom čipsu!?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2010, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulcinj: Našao sam miša u srpskom čipsu!?

Ulcinjanin Aleksa Škrelja zaprepastio se kada je, kako tvrdi, u kesici čipsa pronašao pečenog miša, dok je proizvođač - srpska kompanija Marbo Product - odbacila mogućnost da je takav proizvod izašao iz njihove proizvodne hale, pišu današnje Vijesti.

Škrelja je rekao Vijestima da je kesicu XXL pakovanja kupio u jednom kiosku kod plaže u Ulcinju pre 15 dana, ali je u javnost izašao tek nakon odbijanja Marbo Producta da ga obeštete za neprijatnost koju je doživeo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"Samo što sam otvorio kesicu, osetio sam jak smrad. Kad sam zavirio unutra, imao sam što da vidim", tvrdi Škrelja, dodajući da se naježio od pomisli da su njegova deca mogla probati čips iz njihovog omiljenog pakovanja.

Škrelja tvrdi da je, nakon što je obavestio glavnog proizvođača, uredno popunio prijavu koju su mu dostavili predstavnici firme Si-ing, distributera čipsa za Crnu Goru.

"Danima sam čekao da mi se bilo ko od proizvođača obrati i kaže šta će biti sa mojim zahtevom", priča Škrelja i tvrdi da je u međuvremenu odbio da primi dva paketa proizvoda koje mu je poslao Marbo Product.

Predstavnici Marbo Producta demantovali su tvrdnje da je u kesici njihovog proizvoda pronađen "zapečeni miš".

Danilo Drobnjak iz Marbo Producta rekao je Vijestima da je Škrelja od njega tražio finansijsku kompenzaciju za pretrpljenu štetu kako stvar ne bi išla u medije, ali da je kesica, shodno proceduri, upućena na analizu u Bački Maglić.

"Rezultati analize su nedvosmisleno ukazali da sporni predmet, odnosno strano telo - miš, nije izašao iz fabrike Marbo Producta", rekao je Drobnjak.

On je naveo da ne postoji mogučnost da kesica čipsa izađe sa proizvodne linije i bude upakovana ukoliko ima odstupanja od previđene gramaže, podsećajući da Marbo Product, u skladu sa PepsiCo standardima, ima ISO 22000 standard o potvrdi kvaliteta hrane.

"Svako ko poznaje proizvodnju čipsa zna da čips prolazi kroz fritezu izuzetno visoke temperature, pa je nemoguće da neko strano telo opstane u stanju u kakvom je miš na fotografijama", naveo je Drobnjak i zaključio da je ovo prvi slučaj za 15 godina poslovanja kompanije da je neki potrošac pokušao da uceni Marbo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.