Ukradena statua narodnog heroja

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 21.Nov.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradena statua narodnog heroja

KASINDO:  Mesingano-bronzana statua narodnog junaka Alekse Bojovića, visoka gotovo 2,5 m, odsječena je iznad stopala, na mjestu gdje je bila najtanja i vjerovatno završila na nekom od okolnih otpada, koji se bave otkupom starog željeza. - U toku noći nepoznati počinioci su otuđili spomenik iz drugog svjetskog rata koji se nalazio u parku u Kasindolu.
Izvršen je uviđaj i utvrđeno je da su počinioci podesnim alatom prerezali dodnji dio i otuđili statuu visoku oko 2,5 metra, izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << je Danka Tepić potparol CJB IS.
- Policija je obavila razgovore sa građanima. Priveden je i jedan broj lica za koje sumnjamo a bi mogli da se dovode u vezu sa ovim slučajem, rekla je Danka Tepić.
CJB će sarađivati i sa MUP-om Kantona Sarajevo, a aktivnosti će preduzimati i u narednim danima dok se ne otkriju počinioci ovog vandalskog čina.
Spomenik koji je narod ovog kraja podigao davne 1957 godine podigao narodnim herojima Petru Vojoviću i Dušanu Pajiću Dašiću, te još 33-ici rodoljuba Kasindola i okoline, žrtvama drugog svjetskog rata izdržao je i poslednji rat BiH, ali je recesija bila jača.
Stariji mještani su godinama u skladu sa vlastitim mogučnostima održavali ovo spomen-obilježje da bi ga na kraju pripadnici novih naraštaja prodali u staro gvožđe.
 

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Povezane vesti

Ukradena statua narodnog heroja Alekse Bojovića

Izvor: RSplaneta.com, 21.Nov.2010

Nepoznati počinioci ili više njih ukrali su noćas u opštini Istočna Ilidža u Istočnom Sarajevu spomenik palim borcima iz Drugog svjetskog rata, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbijednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić. Tešićeva je navela da je ukradena bronzano-mesingana statua...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.