Uhapšena grupa trgovaca drogom u Španiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena grupa trgovaca drogom u Španiji

U međunarodnoj akciji na Tenerifima razbijena je velika grupa koja se bavila trgovinom narkoticima i koja je bila povezana sa kolumbijskim i peruanskim kartelima, a tom prilikom uhapšeno je 12 osoba, saopštio je danas Evropol.

Uhapšeno je 11 državljana Španije i jedan Kolumbijac, kojima je oduzeta imovina vredna dva miliona evra.

Kako se navodi, istraga protiv tih osoba pokrenuta je nakon prikupljenih informacija o velikom kretanju novca na Tenerifima, odnosno o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pranju novca.

Akciju su zajednički sproveli Evropol, Španska civilna garda, Nacionalna policija Kolumbije i američka DEA.

Članovi te kriminalne mreže distribuirali su drogu kokain po celoj zemlji nakon što je na Kanarska ostrva stizao iz južne Amerike.

Osumnjičeni su drogu skrivali u kamp prikolicama koje su putovale između Kanarskih ostrva, a tokom jednog takvog prenosa zaplenjeno je 60 kilograma kokaina skrivenog u prikolici.

Oni su kriminalne aktivnosti prikrivali legalnim biznisom, a kako se dodaje u svom vlasništvu su imali prodavnice automobila i auto servise, što im je olakšavalo transport narkotika i pranje novca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.