Uhapšen Jovan Divjak zbog Dobrovoljačke

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2011, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Jovan Divjak zbog Dobrovoljačke

Penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak uhapšen je večeras na aerodromu u Beču, po poternici Srbije, objavljeno je u Sarajevu.

Divjak je uhapšen po poternici Srbije izdatoj preko Interpola, zbog ratnog zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992. godine.

Ambasador BiH u Beču Haris Hrle je u izjavi sarajevskoj TV1 potvrdio hapšenje i rekao da će Ambasada pružiti svu potrebna pomoć Divjaku.

Nedavno je objavljeno da je Divjak bio uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na aerodromu u Londonu, ali se ta informacija pokazala kao netačna.

Divjak je bio general Armije BiH tokom napada Armije BiH na jedinicu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Zbog tog slučaja je 2010. godine u Londonu, na zahtev Srbije, uhapšen bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić koji je kasnije oslobođen.

Srpsko tužilaštvo za ratne zločine nije zvanično obavešteno o hapšenju penzionisanog generala Armije BiH Jovana Divjaka na bečkom aerodromu, rečeno je večeras agenciji Beta u Tužilaštvu.

U Tužilaštvu za ratne zločine nisu želeli da komentarišu hapšenje Divjaka jer nisu dobili zvanično obaveštenje o tome.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Uhapšen general Divjak po poternici Srbije

Izvor: S media, 04.Mar.2011

Penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak uhapšen je na aerodromu u Beču, objavljeno je u Sarajevu. ..Divjak je uhapšen po poternici Srbije izdatoj preko Interpola, zbog ratnog zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992. godine...Srpsko tužilaštvo nije obavešteno..Srpsko tužilaštvo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.