Ubio 12 rođaka

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 12:21

Ubio 12 rođaka

Muškarac star 30 godina je automatskom puškom "kalašnjikov" ubio 12 svojih rođaka u udaljenom ruralnom području na jugoistoku Irana.

To je, kako mediji prenose, najsmrtonosnija pucnjava koja je u toj zemlji prijavljena u poslednjih nekoliko decenija.

Napadač je pucao na svog oca, brata i druge rođake rano jutros zbog porodične svađe, rekao je Šef odeljenja za pravosuđe provincije Kerman, Ebrahim Hamidi, za poluzvaničnu iransku novinsku agenciju ISNA. U izveštaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojem nije identifikovan napadač, navodi se da je napadač tokom napada koristio "kalašnjikov".

U Iranu je držanje puške za lov dozvoljeno, i one su, kako prenosi AP, uobičajene u ruralnim delovima te zemlje.

Poslednjih nekoliko godina raste nasilje u Iranu, usled sve lošije ekonomske situacije.

Pre dve godine, jedan službenik, koji je otpušten iz državnog finansijskog konglomerata u ruralnoj oblasti na jugu Irana, otvorio je vatru na svom bivšem radnom mestu, i tom prilikom ubio tri osobe i ranio još pet, pre nego što se ubio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.