IZREŠETAO OCA I BRATA, UBIO JOŠ DESET ROĐAKA: Nezapamćen MASAKR u Iranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 11:21

IZREŠETAO OCA I BRATA, UBIO JOŠ DESET ROĐAKA: Nezapamćen MASAKR u Iranu

Porast nasilja usled loše ekonomske situacije.

Muškarac star 30 godina je automatskom puškom "kalašnjikov" ubio 12 svojih rođaka u udaljenom ruralnom području na jugoistoku Irana, što je, kako prenose mediji, najsmrtonosnija pucnjava koja je u toj zemlji prijavljena u poslednjih nekoliko decenija.

U Iranu je držanje puške za lov dozvoljeno, i one su, kako prenosi AP, uobičajene u ruralnim delovima te zemlje.

Napadač je pucao na svog oca, brata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i druge rođake rano jutros zbog porodične svađe, rekao je Šef odeljenja za pravosuđe provincije Kerman, Ebrahim Hamidi, za poluzvaničnu iransku novinsku agenciju ISNA.

U izveštaju, u kojem nije identifikovan napadač, navodi se da je napadač tokom napada koristio "kalašnjikov".

Poslednjih nekoliko godina raste nasilje u Iranu, usled sve lošije ekonomske situacije.

Pre dve godine, jedan službenik, koji je otpušten iz državnog finansijskog konglomerata u ruralnoj oblasti na jugu Irana, otvorio je vatru na svom bivšem radnom mestu, i tom prilikom ubio tri osobe i ranio još pet, pre nego što se ubio.

Izvor:Srbija Danas/Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najsmrtonosnija pucnjava: Muškarac u Iranu ubio 12 rođaka

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2024

TEHERAN - Muškarac star 30 godina je automatskom puškom "kalašnjikov" ubio 12 svojih rođaka u udaljenom ruralnom području na jugoistoku Irana, što je, kako prenose mediji, najsmrtonosnija pucnjava koja je u toj zemlji prijavljena u poslednjih nekoliko decenija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.