Ubijen ministar

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 11:16

Ubijen ministar

Ministra u vladi Ugande ubio je telohranitelj rano jutros, kako se pretpostavlja zbog privatnih nesuglasica, javili su lokalni mediji.

Žrtva, Čarls Engola, vojni pukovnik u penziji, bio je ministar u vladi predsednika Joverija Musevenija zadužen za rad.

Napadač, čiji identitet nije objavljen, pucao je u ministra, a zatim u sebe, javila je državna televizija UBC.

Pucnjava se dogodila u kući Engole u predgrađu Kampale, glavnog grada Ugande, a policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je trenutno na mestu zločina.

Motiv ubistva nije odmah bio jasan, ali lokalna štampa je izvestila da je došlo do očiglednog spora oko plata obezbeđenja.

Svedoci tvrde da je vojnik vikao da već dugo nije plaćen, iako je radio za ministra, objavile su onlajn novine NilePost.

Kako podseća agencija AP, proteklih godina i drugi visoki zvaničnici Ugande ubijeni su u napadima oružjem.

Bivši komandant vojske je ranjen, a njegova ćerka ubijena kada su 2021. godine naoružani napadači pucali na njihovo vozilo u Kampali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugandskog ministra ubio telohranitelj zbog kašnjenja plata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2023

Ministra u vladi Ugande ubio je telohranitelj rano jutros, kako se pretpostavlja zbog privatnih nesuglasica, javili su lokalni mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.