(UŽIVO) FINALE US OPENA: Đoković - Federer (RTS1, 22.00)

Izvor: Kurir, 13.Sep.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) FINALE US OPENA: Đoković - Federer (RTS1, 22.00)

Novak Đoković i Rodžer Federer od 22 sata po srpskom vremenu igraju finale US Opena, poslednjeg grend slema u sezoni.

Srbin juri svoju jubilarnu desetu titulu na grend slem turnirima, Švajcarac 18. trofej, prvi od 2012. godine. U slučaju trijumfa Đoković će po drugi put osvojiti trofej na stadionu "Artur Eš", dok bi Federer šesti put bio najbolji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Srpski teniser je ove kalendarske godine uradio nešto što su samo dvojica tenisera uspela pre njega, da u sva četiri grend slema igra finale. Osvojio je Australijan open i Vimbldon, dok je Rolan Garos prepustio Vavrinki.

Upravo je na Vimbldonu titulu osvojio u meču protiv Federera i time poveo sa 7:6 u međusobnim duelima na grend slem turnirima.

Kada su u pitanju samo finala na četiri najveća turnira, onda je skor 2-1 u korist Srbina. U ukupnom skoru Federer vodi 21-20.

Na US Openu Federer vodi sa 3:2 protiv Đokovića, ali je Novak dobio poslednja dva meča.

Đoković je na putu do finala savladao Sousu, Hajder-Maurera, Sepija, Bautistu Aguta, Felisijana Lopesa i Marina Čilića. Sa druge strane Federer je savladao Leonarda Majera, Darsisa, Kolšrajbera, Iznera, Gaskea i Vavrinku.

Obojica su u polufinalu prosto pregazili svoje rivale. Đoković je Čiliću prepustio samo tri gema - 6:0, 6:1, 6:2, dok je Federer u švajcarskom derbiju bio nešto blaži prema Vavrinki - 6:4, 6:3, 6:1.

Đoković i Federer će u meč ući i sa jednom slabom tačkom kada je psihologija u pitanju - Đoković u finalu Flešing Medouza ima skroman skor 1-4, dok Federer već tri godine nije osvojio nijedan grend slem trofej.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.