UST: Ne postoje državni kandidati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 12:27

UST: Ne postoje državni kandidati

Udruženje sudija i tužilaca (UST) najoštrije je osudilo iznošenje neproverenih informacija, kojima se implicira da država lobira za određene kandidate za izborne članove Državnog veća, odnosno da postoje "državni kandidati", sa ciljem da se uruši njihov kredibilitet.

Ta organizacije osuđuje i pisanje medija, odnosno pominjanje kandidata Borisa Pavlovića i Ivana Konatara u tom kontekstu, inicirano upravo ovakvim postupcima predstavnika pojedinih strukovnih udruženja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U saopštenju se navodi da je UST više puta jasno iznelo stav da su ovo izbori tužilačke organizacije i pozvalo na jedinstvo struke u cilju pronalaženja najboljih programa rada i kandidata, zbog čega sa žaljenjem gleda na dalje urušavanje profesije i svojevrsnu politizaciju izbora za Državno veće tužilaca.

Udruženje podseća da su svi kandidati dužni da poštuju prava drugih kandidata prilikom iznošenja programa, što se svakako odnosi i na javne nastupe, i poziva na elementarnu etiku strukovnih udruženja u pogledu sredstava kojima se koriste u kampanji.

Državno veće tužilaca poziva se da, bez odlaganja, zaštiti prava svih kandidata u toku izbornog postupka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sudija iz Novog Sada Ivana Josifović kandidat za člana VSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 11:43

Predsednik Upravnog odbora Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Ivana Josifović kandidat je za novog člana Visokog saveta sudstva (VSS), za predstavnika sudija viših sudova...Josifović se kandidovala na jednoglasni predlog svih sudija Višeg suda u Novom Sadu i svih sudija Privrednog suda u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.