U maju mesečna deflacija 0,2 posto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 15:10

U maju mesečna deflacija 0,2 posto

U Srbiji je u maju zabeležena deflacija od 0,2 odsto na mesečnom nivou, dok je međugodišnja inflacija iznosila 0,7 procenata, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa decembrom 2019. godine, potrošačke cene su u maju bile veće u proseku za 0,8 posto.

U maju su, u odnosu na april, najviše pojeftinili transport, za 3,1 odsto, zatim nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (-0,2%) i komunikacije (-0,1%).

Rast cena zabeležili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su restorani i hoteli za 1,0 procenat, hrana i bezalkoholna pića i rekreacija i kultura za po 0,3 posto, odeća i obuća za 0,2, kao i alkoholna pića i duvan i zdravstvo za po 0,1 procenat.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji u maju pad potrošačkih cena 0,2 odsto

Izvor: Beta, 12.Jun.2020

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje kojima se meri inflacija u Srbiji su u maju ove godine u odnosu na prethodni mesec  opale u proseku 0,2 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.Potrošačke cene u maju 2020. godine, u poredjenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.