U Moskvi uhapšeno  55 demonstranta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Moskvi uhapšeno 55 demonstranta

MOSKVA -

Oko 55 ljudi uhapšeno je danas kod ulaza na moskovski Crveni trg gde su planirane demonstracije protiv ruskog premijera Vladimira Putina, saopštila je policija.

Opozicioni aktivisti pozvali su pristalice da u šetnji oko Crvenog trga nose bele trake koje su postale simbol protesta protiv Putina i politike koju je vodio tokom 12 godina na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasti.

Kada je policija zatvorila Crveni trg kod Kremlja, oko 300 demonstranata se okupilo kod ulaza na trg. Protestni skup je preko društvenih mreža zakazan na "nultom kilometru", tačci odakle se mere sve distance u Moskvi.

Ruska policija je saopštila da je Crveni trg zatvoren, navodeći da je takvu odluku donelo obezbeđenje Kremlja.

Držeći se za ruke demonstranti su obrazovali krug i uzvikivali "Ovo je naš grad", "Rusija će biti slobodna" i "Rusija bez Putina".

Pošto su neki od demonstranata zahtevali da im dopusti ulazak na Crveni trg, policija ih je okružila i posle sprovela u autobuse.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.