U LOZNICI POSEBNIM MAŠINAMA ISUŠENO 128 KUĆA

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U LOZNICI POSEBNIM MAŠINAMA ISUŠENO 128 KUĆA

LOZNICA - Na priobalnom području Loznice, koje je prošlog meseca bilo zahvaćeno nezapamćenom poplavom Drine, posebnim mašinama je isušeno 128 porodičnih kuća.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Marinko Nikolić je rekao da je isušivanje sa 15 posebnih mašina, koje je uputio Crveni krst Srbije, završeno u svih 128 domaćinstava kojima je takva pomoć bila najpotrebnija, sa malom decom, starima i bolesnima.

On je podsetio da je lista kuća za isušivanje komisijski ustanovljena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uz učešće predsednika mesnih zajednica koje su bile pogođene vodenom stihijom, odmah posle obavljene dezinfekcije dvorišta i stambenih objekta.

- Isušivanje mašinama sada se obavlja u pojedinačnim slučajevima, tamo gde je to potrebno. U jednoj kući posebna mašina za isušivanje je u proseku radila neprekidno 48 sati, a brzina obavljanja tog posla zavisila je od veličine i stepena vlažnosti prostorija i brže se odvijala uz korišćenje i dodatnih izvora toplote - objasnio je pomoćnik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, porodice, koje su dobile po dve tone uglja na ime interventne pomoći, upotrebljavale su šporete i peći na čvrsto gorivo kako bi što pre same uklonile vlagu iz domova tako da je ukupan broj isušenih kuća znatno veći od onog sa liste prioriteta.

Početkom decembra Drina je poplavila čitavo priobalno područje u lozničkom kraju i pod vodom je bilo oko 1.000 porodičnih kuća i vikendica, veliki broj privrednih i drugih objekata i 6.000 hektara zemljišta, a tada je evakuisano 126 porodica sa 505 članova.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Posebnim mašinama isušeno 128 domaćinstava u Loznici

Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2011, 07:08

LOZNICA - Na priobalnom području Loznice, koje je prošlog meseca bilo zahvaćeno nezapamćenom poplavom Drine, posebnim mašinama je isušeno 128 porodičnih kuća...Pomoćnik gradonačelnika Loznice Marinko Nikolić je rekao da je isušivanje sa 15 posebnih mašina, koje je uputio Crveni krst Srbije,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.