Type R Challenge: Peti pokušaj, peti rekord VIDEO

Izvor: Mondo, 08.Avg.2018, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Type R Challenge: Peti pokušaj, peti rekord VIDEO

Nova generacija "honde sivik tajp R" sada drži šest evropskih rekorda, uključujući i onaj najzahtevniji – na Nirburgringu

Čuvena sportska verzija "honde sivik" postavila rekord i na komšijskoj stazi Hungaroring.

Uspešno je završena misija pod imenom "Type R Challenge" čiji je zadatak bio postaviti najbolje vreme po krugu na pet čuvenih evropskih staza. U glavnoj ulozi je bila nova generacija "honde sivik tip R" i to u produkcijskoj verziji, dakle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bez dodatnih modifikacija.

Za volanom "vruće honde" su bili Tiago Monteiro, Esteban Gerieri, Bertrand Baget, Met Nil i, na kraju, Dženson Baton. Ova petorka je pokorila portugalski Estoril, francuski Manji Kur, belgijski Spa Frankošamp, britanski Silverston i mađarski Hungaroring.

Foto: promo/Honda

Poslednju stazu je Baton prešao za 2 minuta i 10,19 sekundi, što je najbolje vreme koje je postigao neki produkcijski automobil s pogonom samo na prednje točkove.

"Došli smo na Hungaroring, gde sam 2006. godine u Hondi zabeležio svoju prvu pobedu u Formuli 1. Cilj je bio da ostvarimo najbolje vreme u kategoriji produkcijskih automobila s prednjim pogonom, što smo mi i učinili. Veoma sam srećan zbog toga", rekao je Baton čiju vožnju krivudavom, uskom i, često, prašnjavom stazom možete videti i na snimku zabeleženim kamerom iz kabine.



Izvor: YouTube/Honda Auto Italia

Pogledajte i ostale najbrže krugove - Estoril, Spa Frankošamp, Silverston i Manji Kur.

Baton je posebno istakao stabilnost vozila, s obzirom da je u pitanju model samo sa prednjim pogonom.

"Najviše me je iznenadila činjenica koliko kasno možeš kočiti. A i odličan je osećaj koristiti, inače perfektan, ručni menjač, koji se sve manje sreće u automobilima ovih dana. Zahvaljujući njemu daleko ste bolje povezani sa samim automobilom," rekao je britanski vozač.

Pored ovih pet rekorda, "sivik tip R" je vlasnik i najboljeg vremena na Nirburgringu u istoj kategoriji.



Izvor: YouTube/HondaVideo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.