Tuga ženke kita ubice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuga ženke kita ubice

Ženka kita ubice, koja više od dve sedmice nije želela da pusti svoje mrtvo mladunče i s njim je preplivala 1.600 kilometara, odlučila je da se oprosti od svoje bebe.

Dvadesetogodišnja ženka, kojoj su naučnici dali ime J35 ili Tahlequah, ražalostila je sve one koji su pratili njenu dramu dugu 17 danas.

Nakon što joj je mladunče uginulo, s njim na čelu plivala je uz zapadnu obalu SAD i Kanade.

Mladunče je uginulo uz obale Viktorije, u kanadskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Britanskoj Kolumbiji.

"J35 prošla je pored mog prozora s ostalim kitovima i izgledala je živahno i zdravo. Muka koju je prošla noseći mrtvo mladunče bar 17 dana i preko 1.600 kilometara sad je konačno gotova", izjavio je direktor Centra za istraživanje kitova Ken Balkomb Sijetl tajmsu nakon što je ženka primećena bez mladunčeta.

On je dodao da je ista ženka već izgubila dvoje mladih od 2010. godine i da veruje da joj je ovo bilo jako teško.

"Živa je i zdrava i čini se da je prestala da tuguje", rekao je on.

Kitovi ubice su poznati po tome da se od mrtvorođenčadi ne odvajaju i po sedam dana, prenose agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.