Izvor: Blic, 11.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tufegdžić oslobođen optužbe

Sudija nekadašnjeg Vojnog suda Vuk Tufegdžić oslobođen je optužbe da je u javnosti izneo neistine o zdravstvenom stanju ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića.



Okružni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je preinačio rešenje Prvog opštinskog suda u Beogradu iz novembra 2007. godine, kojim je Tufegdžić izrečena sudska opomena jer je, navodno, izvršio krivično delo iznošenje ličnih i porodičnih prilika Dragana Jakovljevića, jednog od gardista koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su nastradali u topčiderskoj kasarni 5. oktobra 2004. godine. Ova odluka je pravnosnažna, rečeno je danas u Okružnom sudu.

Sud je istom presudom odbio kao neosnovanu tužbu Jakovljevićevih roditelja Janka i Rose Jakovljević da je Tufegdžić 17. decembra 2004. godine, u intervjuu "Večernjim novostima" pod naslovom "Vojska utvrdila istinu", za njihovog sina rekao da je imao psihičku krizu, da nije komunicirao sa ostalim vojnicima, kao i da dan uoči tragedije nije mogao da sklopi mobilni telefon.

Tufegdžić je posle pogibije gardistra bio na čelu vojne komisije koja obavila uviđaj i druge istražne radnje i zaključila da su se gardisti Jakovljević i Dražen Milovanović međusobno poubijali.

Porodice Milovanović i Jakovljević, kao i njihovi punomoćnici, tvrde da je gardiste ubila treća osoba, što je juče potvrdio stručnjak iz SAD Ljubomir Dragović, koga je angažovao Okružni sud u Beogradu. Više o tome možete pročitati ovde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.