Tri konkursa za ekologiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2021, 12:43

Tri konkursa za ekologiju

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je tri javna konkursa kojima je predviđeno ukupno 400 miliona dinara za podršku lokalnim samoupravama za projekte sa ciljem smanjenja zagađenja vazduha.

"Borba za čist vazduh je jedna od najvažnijih u Ministarstvu koje vodim i odlučni smo u nameri da podstaknemo lokalne samouprave da što hitnije reaguju i rešavaju ovaj problem", izjavila je ministarka Irena Vujović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rok za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijavu na sva tri konkursa je 16. februar.

Prema rečima ministarke, jednim konkursom opredeljeno je 200 miliona dinara za obnovu starih kotlarnica, drugi od 100 miliona dinara je za projekte sufinansiranja smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora, a treći od 100 miliona je namenjen pošumljavanju.

Pravo da se prijave imaju svi gradovi i opštine u Srbiji, predviđeno je da Ministarstvo finansira 80 odsto troškova, a lokalna samouprava 20 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarka Vujović: Raspisan konkurs za lokalne samouprave, 400 miliona dinara za čistiji vazduh

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je tri javna konkursa.., kojima je predviđeno ukupno 400 miliona dinara za podršku lokalnim samoupravama za projekte kojima je cilj smanjenje zagađenja vazduha - izjavila je resorna ministarka Irena Vujović...- Borba za čist vazduh je jedna od najvažnijih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.