Traži se najbolji programer na svetu!

Izvor: Mondo, 18.Maj.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se najbolji programer na svetu!

Još jedna velika šansa za domaće programere.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kompanija MasterCard pretražuje svet sa ciljem da pronađe najboljeg programera na svetu. Iz tog razloga i organizuje Masters of Code, svetsko takmičenje čije će finale biti održano u Silikonskoj dolini od 5. do 6. decembra 2015. godine, gde će se okupiti top deset regionalnih programerskih timova iz svih delova sveta. Sledeći regionalni hakaton se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u prostorijama Lool inkukbatora u Tel Avivu, u Izraelu, od 11. do 12. juna, a ono što je važno je da timovi iz Srbije imaju pravo učešća.

Uz titulu šampiona, globalni pobednik osvaja 100.000 dolara za razvoj inovacija, kao i dve nedelje boravka u MasterCard StartPath inkubatoru u Dablinu ili zamenski program na daljinu i šest meseci mentrostva nekog od članova izvršnog tima kompanije MasterCard za API interfejs, kao i besplatnu obradu plaćanja do iznosa od 250.000 dolara u transakcijama za prvih 12 meseci korišćenja Simplify Commerce servisa.

Kompanija organizator obezbeđuje svakom pobedničkom timu iz svakog regiona besplatan prevoz i smeštaj u Silikonskoj dolini gde će se takmičiti u velikom finalu, a za vreme boravka u Kaliforniji, takođe će biti nagrađeni Priceless iskustvom. Svaki član drugoplasiranog tima na regionalnom hakatonu dobija poklon karticu sa 500 dolara.

Svaki regionalni događaj će takmičarima otvoriti MasterPass API za upotrebu i integraciju, a moguće je koristiti i druga API rešenja. Timovima od najviše pet članova je dozvoljeno da koriste open-source kod, ali najveći deo posla tim mora da uradi za vreme događaja, jer nisu dozvoljena prethodno razvijena rešenja. Timovi moraju da predstave demo verziju pred sudijama - svaki tim će imati dva minuta za prolazak kroz prezentaciju i jedan minut za odgovaranje na pitanja sudija.

Sva ocenjivanja će se obavljati na Hackathon.io, a ukupno 25 bodova biće dodeljeno po sledećim kriterijumima: uticaj, dizajn, kreativnost, jednostavnost i upotreba MasterCard API rešenja. Za više informacije o prijavljivanju posetite sajt ili stranicu posvećenu događaju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.