Tramp primio astronaute iz Apola 11

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp primio astronaute iz Apola 11

Predsednik SAD Donald Tramp danas je obeležio 50. godišnjicu sletanja čoveka na Mesec primivši u Beloj kući astronaute koji su leteli u misiji "Apolo 11".

U društvu astronauta Baza Oldrina i Majkla Kolinsa i porodice komandanta misije Nila Armstronga, prvog čoveka na Mesecu koji je umro 2012, Tramp je od svojih saradnika čuo o planovima svoje vlade da ponovo pošalje čoveka na Mesec, a zatim i na Mars, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao i o napretku u komercijalnim svemirskim letovima i mogućnostima za ponovnu upotrebu svemirskih sistema.

"Vraćamo glamur svemirskom programu", rekao je Tramp.

Skupu su prisustvovali i Trampova supruga Melanija, potpredsednik Majk Pens i šef NASA Džim Brajdenstin.

Tramp je Brajdenstinu naložio da sasluša "drugu stranu" oko planova za istraživanje Marsa, navodeći zabrinutost nekih da najefikasniji put do "Crvene planete" ne počinje posetom Mesecu. Planovi NASA sada podrazumevaju Mesec kao "odskočnu dasku" ka Marsu.

Oldrin je rekao da je razočaran što u prethodnoj deceniji nije bilo više napretka u istraživanju svemira.

On i Armstrong su ušli u istoriju kada su se spustili na površinu Meseca pre 50 godina, 21. jula 1969. godine. Kolins je ostao u komandnom modulu u orbiti.

Pens će tim povodom sutra održati govor u svemirskom centru "Kenedi" u Kejp Kanaveralu na Floridi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

TRAMP PRIMIO ASTRONAUTE SA APOLA 11: Pitao da li Amrikanci da ponovo krenu na Mesec, ovakav odgovor nije očekivao (VIDEO)

Izvor: Kurir, 19.Jul.2019

Predsednik SAD Donald Tramp ugostio je danas astronaute koji su bili deo misije "Apolo 11", tokom koje su pre 50 godina ljudi prvi put kročili na Mesec.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.