Tramp obradovao Ponosne dečake

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 13:35

Tramp obradovao "Ponosne dečake"

Ekstremno desničarska grupa "Ponosni dečaci" slavi otkako je predsednik SAD odbio da direktno osudi rasiste i one koji propagiraju superiornost belaca.

Tramp je inače kritikovan zato što nikada nije eksplicitno osudio ekstremno desničarske grupacije, a tokom debate moderator Kris Valas ga je upitao da li bi direktno osudio rasističke grupe.

"Koga biste želeli da osudim?", upitao je Tramp, na šta je Bajden odgovorio "Ponosne dečake", ekstremno desničarsku grupu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja podržava Trampa.

"Ponosni dečaci, povucite se i budite u pripravnosti. Ali, znate šta? Neko treba da uradi nešto i povodom ekstremnih levičara i Antife, to nije problem ekstremnih desničara, već ekstremnih levičara", rekao je Tramp, prenosi Glas Amerike.

Vođe grupe "Ponosni dečaci", koji se često pojavljuju na Trampovim mitinzima, poruke predsednika shvatili su kao vetar u leđa u borbi protiv antifašista.

Enrike Tario, jedan od lidera Ponosnih dečaka, napisao je na Instagramu da ga je "obradovalo što ih je predsednik pomenuo u debati", dok je drugi vođa Džo Bigz otišao i korak dalje..

"Tramp nam je zapravo rekao da ih s.....o! To me čini srećnim", napisao je Bigz.

"Ponosni dečaci" su nedavno učestvovali u nasilnim sukobima sa antifašistima u Portlandu, gde već mesecima traju protesti zbog policijske brutalnosti i rasizma.

Predsednik Tramp je, posle kritika da nije hteo da osudi rasiste, naizgled ublažio svoj stav.

"Ne znam ko su Ponosni dečaci. Ko god da su, treba da se povuku", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

Upitan da li je osudio one koji propagiraju superiornost bele rase, Tramp je odgovorio da je "uvek osuđivao, u svakoj formi, sve što treba da se osudi".

Ova promena stava nije obeshrabrila "Ponosne dečake".

"Nemojte da vas iznenadi ako narednih dana izjavi nešto kako bi zadovoljio masu. On zna da smo mi dobri momci", napisao je Džo Bigz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.