Tramp dozvoljava naseljavanje samo 18.000 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp dozvoljava naseljavanje samo 18.000 migranata

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila je da planira da dopusti naseljavanje samo 18.000 izbeglica u Sjedinjenim Američkim Državama u 2020. godini, što je najmanji broj u istoriji modernog izbegličkog programa.

Taj potez, koji je ocenjen kao kršenje humanitarnih obaveza države, obrazložen je preusmeravanjem fokusa na obradu već postojećih nekoliko stotina hiljada zahteva za azilom u SAD.

Najviše tih zahteva, kako prenosi Rojters, dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od migranata iz Srednje Amerike - Hondurasa, Salvadora i Gvatemale, ali i iz Iraka.

U isto vreme Donald Tramp izdao je izvršnu naredbu da njegova administracija traži dopuštenje državnih i lokalnih vlasti za ponovno naseljavanje izbeglica u njihove zajednice.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp dozvoljava naseljavanje samo 18.000 migranata

Izvor: RTS, 27.Sep.2019

. Administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila je da planira da dopusti naseljavanje samo 18.000 izbeglica u Sjedinjenim Američkim Državama u 2020. godini, što je najmanji broj u istoriji modernog izbegličkog programa.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.