Tragamo za stranim tablicama

Izvor: B92, 11.Avg.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tragamo za stranim tablicama"

Nebojša Stefanović izjavio da je u udesu na Brankovom mostu, kada je stradao Luka Jovanović, učestvovalo vozilo koje je najverovatnije imalo strane tablice.

Ministar unutrašnjih poslova bi, kaže, voleo da se činjenice utvrđuju mnogo brže i dodaje da se trenutno analiziraju delovi automobila pronađeni nakon udesa i u saradnji s Interpolom traga se za vozilom.

"Sa Interpolom i našim stranim partnerima utvrđujemo koje je godine u fabrici proizvedeno ovo vozilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kome je prodato i da na takav način dođemo i do vlasnika vozila i eventualnog počinioca", rekao je Stefanović Tanjugu.

Prate se, kaže, i svi granični prelazi. "Analiziraju video-snimci od te noći, kao i administrativna linija i može da se kaže da je reč o vozilu koje je te noći najverovatnije imalo strane registarske oznake", kaže ministar i dodaje da je to ustanovljeno prema veličini tablice koja se vidi na video-snimku.

Ministar je podvukao da je rešavanje tog slučaja potpuni prioritet za srpsku policiju, da se razmatra na najozbiljniji mogući način i da policija u ovom trenutku neće nikoga štititi i pored sličnih priča koje su se pojavile u javnosti. "Policija neće nikoga štititi, niti nam pada na pamet da nešto slično radimo. Trudićemo se i voleo bih da sve ide mnogo brže nego što se dešava u ovom trenutku, ali smo maksimalno posvećeni ovom poslu i učinićemo sve da u najkraćem roku pronađemo počinioca ovog zločina", ponovio je Stefanović.

Ministar je dodao i da, nažalost, kamere koje su te noći radile nisu mogle da identifikuju registarsku tablicu automobila, već samo model vozila.

Stefanović je istakao da su pregledani i snimci sa svih postojećih kamera u bočnim ulicama koje su snimale saobraćaj u tom trenutku, neposredno pre i neposredno nakon toga, ali da se na svim tim video-snimcima vidi ista stvar - samo marka vozila.

"Vidi se samo koje je vozilo u pitanju, ali nijedna kamera nije podešena tako, jer to i nisu kamere koje tome služe, da registruje tablice, odnosno registarsku oznaku vozila", rekao je ministar.

On je naveo i da je srpska policija, pored dopisa Interpolu i onoga što preduzima kriminalistička policija, uradila intervju i poligrafska testiranja sa svim licima koja su vlasnici istih vozila u zemlji i neke od njih isključila.

Stefanović je zaključio da se u saradnji s Interpolom utvrđivuje koja vozila imaju oznake stranih država i policija hoće da pokaže da će uložiti svaki mogući napor da se taj slučaj što pre reši.

Na Brankovom mostu 26. jula Luku Jovanovića udario je "mini moris kantrimen".

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović smatra da je teško prihvatiti da vozilo koje je usmrtilo Luku Jovanovića još nije pronađeno.

"Imamo dve specifičnosti - jedna je da se radi o relativno retkom modelu vozila na našim prostorima, a drugo, saobraćajnica na kojoj se nesreća dogodila je prilično dobro pokrivena kamerama. To vozilo je odnekud došlo i nekud je otišlo", rekao je ranije Okanović.

Beogradska policija je u nedelju objavila i snimak s mesta udesa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.