Toplane spremne, cene iste

Izvor: Studio B, 14.Okt.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane spremne, cene iste

Toplane širom Srbije spremne su i tehnički i sa energentima za grejnu sezonu koja sutra zvanično počinje, poručio je predsednik Udruženja toplana Srbije Milovan Lečić.

"Mi smo se sa predstavnicima lokalnih samouprava čije su toplane imale probleme dogovorili kako da ih prevaziđemo i očekujem da neće biti problema tokom cele grejne sezone", rekao je Lečić u izjavi novinarima u Beogradskim elektranama.

On je međutim skrenuo pažnju da je starost postrojenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa kojima toplane rade iznad 30 godina.

"Normalno je očekivati da u toku samog rada dođe do iskakanja, ali to naši korisnici usluga nisu osećali, pa neće osećati ni ove godine", istakao je on.

Grejni dan, koji u Beogradu traje od šest ujutru do 10 sati uveče, kako je rekao, u ostalim gradovima se definiše odlukama koje određuju skupstine gradova, ali je on otpilike sličan kao u Beogradu i kreće se oko 20 stepeni.

Upitan da li su toplane spremne da greju i tokom noći, on je rekao da su toplane i prošle godine grejale tamo gde je bilo potrebe i gde je procenjeno da je racionalnije sistem pustiti 24 sata da radi nego paliti i gasiti u toku noći.

Najveći deo toplana u grejnu sezonu ulazi sa starim cenama.

U Kragujevcu na primer od 2013.godine nije vršena korekcija cena, ali se u međuvremenu cena gasa menjala, pa to podrzaumeva da je njihovo pravo da podnesu zahtev osnivaču", rekao je on, ali i dodao da postoje toplane koje su pred ovu grejnu sezonu i snizile cenu grejanja.

Direktor Beogradskih elektrana Goran Aleksić je rekao da bi trebalo očekivati da u ovoj godini ostanu postojeće cene grejanja, ali da toplane u svakom slučaju prate cene energenata i da će u skladu sa tim preduzimati dalje mere.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.