Topalko: Prodaću stan da platim porez

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2012, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topalko: Prodaću stan da platim porez

Milan Topalović Topalko (35) već mesecima ne zna šta će. Prvo je najavio povlačenje sa estrade, pa se vratio, a sada je besan kao ris. Ljut je na državu, na ekonomsku situaciju u Srbiji i ko zna na koga još. Ne zna gde da nađe 35.000 evra koliko mu treba da plati porez. Rado bi ih zaradio, ali malo ko na estradi je toliko dobro plaćen da bi mogao tek tako da izdvoji pomenutu sumu za porez.

Kako kaže, nema mu druge nego da proda stan i vrati se u podstanare. Kad se lepo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << opario pobedom na Farmi, a potom na Grandovom festivalu, nije ni sanjao kakve će ga muke čekati.

- Jeste, jure me za porez. Spadam u one malobrojne pevače koji su sav prihod prijavili i pare sam dobio zvanično na račun. E, sada za godinu dana treba da platim 35.000 evra poreza! Ispadoh najbogatiji čovek u opštini Rakovica, a znam bar petoro ljudi, krupnih biznismena u Rakovici za koje sam ja mala beba. Strašno - jadikuje Topalović.

Mislite li da vas skupo koštaju iluzije koje ste imali kad ste kao pobednik izašli sa Farme?

- Nikada nisam imao iluzije. Uvek sam odlično znao ko sam, gde sam, šta se i kako radi. Samo sam se nadao da ću moći da zaradim dovoljno novca da izmirim sve obaveze. Ali, dogodile su se nepredviđene stvari. Zavladala je kriza, ljudi nemaju dovoljno novca ni za život, a kamoli da plaćaju pevače da ih zabavljaju.

Isplati li se na estradi biti iskren?

- Uopšte me ne zanima da li se to isplati. Nisam čovek koji ume da kalkuliše. Po cenu da ispadnem najgori čovek na estradi, ja svoje osobine neću menjati. Otac i majka su me vaspitavali da budem ovakav, učili su me da budem iskren i pošten. Tako i ja vaspitavam svoju ćerku. Nadam se da će se vreme promeniti i da će se to jednog dana možda ponovo ceniti - kaže Topalović.

Zar niste ispali naivni kada ste prijavljivali prihode?

- Nisam naivan, nego pošten! A, u ovoj zemlji pošten građanin može da zaradi samo čir na želucu i visok pritisak. To mu je poklon od države što je pošten! Za divno čudo, čir još nemam. Eksplozivan sam, pa kroz viku i dreku sve isterujem iz sebe. Zbog toga najviše trpe moja žena i ćerka. Sve druge boli uvo za mene i moje probleme. Mojoj ženi Vesni treba dati orden za izdržljivost. Ne znam kako trpi sve ovo.

Kajete li se sada što ste se na neko vreme povukli sa estrade?

- Nikada se od pevanja nisam umorio, ali na estradi ima mnogo stvari koje mi ne prijaju i zamaraju me. Nije ni čudo što sam prosto pukao. Pola godine nisam hteo da radim. Svakog dana, za tih šest meseci, slušao sam ubeđivanja prijatelja, kolega i porodice da moram da izguram. Evo me, radim, iako se na estradi ništa nije prmenilo. U stvari, postalo je još gore.

Mnogi pričaju da vas samo obaveze koje imate prema Grandu zbog potpisanog ugovora sprečavaju da dignete ruke od svega i vratite se u rodni kraj?

- Povratak u rodni kraj mi ne gine kad-tad i pravo da vam kažem jedva čekam. Čim se iščupam iz ovih dugova, dok sam još u snazi, pokušaću da napravim neki privatni posao. Ali, samo da bih obezbedio svoje dete kao i svi normalni roditelji. Nisam u fazonu da hoću da pravim velike pare i da glumim zvezdu. U ovoj zemlji toga nema, jer bez obzira na to koliko je neko bio popularan, velikih para nema.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.