Todorić kupio Merkator

Izvor: Blic, 14.Jun.2013, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić kupio Merkator

Nova Ljubljanska banka (NLB) donela je uz suglasnost slovenačke vlade odluku o prodaji svojih deonica koncernu Agrokor, u vlasništvu Ivice Todorića, piše portal Business.hr pozivajući se na pisanja slovenačkih medija.

Slovenački radio, koji se poziva na neslužbene navode, tvrdi da se NLB u četvrtak, kao prva članica u konzorcijumu koji je pregovarao s Agrokorom o prodaji ukupno 53 posto deonica najvećeg slovenačkog trgovinskog lanca, odlučila na potpisivanje ugovora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz odobrenje vlade.

Da je NLB kao banka u vlasništvu države uz odobrenje vlade potpisala ugovor o prodaji svojih deonica Agrokoru javlja i ljubljansko "Delo", uz ocenu da će se s prodajom sada verovatno saglasiti i ostali članovi prodajnog konzorcijuma sastavljenog od banaka i skupine Pivovarne Laško (PL) čiji nadzorni odbor prema očekivanju odluku treba doneti u petak.

Predsednik nadzornog odbora PL-a Vladimir Malenkovič izjavio je u petak ujutro da su "pred teškim zadatkom" i da će na osnovi obimne dokumentacije opredeliti među razlozima za i protiv prodaje, no da su banke poverioci još 2010. godine preporučile Pivovarni Laško prodaju Mercatorovih deonica kao nestrateške investicije.

"Delo" javlja da je Agrokor u završnim pregovorima vlasnicima ponudio 120 evra po deonici Mercatora, te da bi prema tome ako ga u celosti preuzme, vlasnici dobili ukupno 450 miliona evra.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Merkator

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.