Tinejdžerke nespremne ulaze u seks

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2009, 05:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžerke nespremne ulaze u seks

Kada je u pitanju prvi seks, tinejdžerke su pod velikim pritiskom zato jer veruju da većina njihovih vršnjaka već ima seks, pokazalo je najnovije istraživanje.

Skoro trećina njih koje su učestvovale u istraživanju priznale su da lažu svoje vršnjakinje o svom seksualnom iskustvu, a isto toliko njih priznali su da ih prijatelji i vršnjaci podstiču na seks, pokazalo je istraživanje magazina "Šugar".

Njih 87 posto između 12 i 18 godina veruju da njihove školske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prijateljice imaju iskustva sa seksom, a samo je njih 12 posto od 985 ispitanica priznalo da zaista i imaju seks.

To što su uverene da njihove vršnjakinje već praktikuju seks zbunjuje tinejdžerke koje su onda pod velikim pritiskom. Zbog toga se upuštaju u seks iako nisu spremne, tvrdi Kate Kuail koja radi za magazin Sugar

"To je začarani krug. Mnoge tinejdžerke često lažu o seksu kako bi držale korak sa svojim prijateljicama. A to ostalim devojkama daje poruku da bi trebalo da se upuste u seksualne odnose" tvrdi Kuail.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.