Tinejdžeri treba da imaju hobi

Izvor: Blic, 17.Nov.2011, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžeri treba da imaju hobi

Postoji mnogo razloga zbog kojih tinejdžeri treba da imaju hobi. To im pomaže u samopouzdanju i izgradnji identiteta, savetuju stručnjaci.

Hobi pomaže detetu da izgradi samopouzdanje. Kada pronađe svoje područje interesa, tinejdžer može bavljenjem određenim aktivnostima da izgradi specifične veštine. To dovodi do pozitivne slike o samom sebi i svojim sposobnostima.

A samopouzdanje je jedan od preduslova za sticanje novih saznanja i veština .

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hobi pruža tinejdžeru osećaj sopstvenog identiteta. Kada znamo šta volimo a šta ne, na dobrom smo putu da definišemo sopstveni identitet.

Za tinejdžera koji ima hobi to znači - "Ono što radim mi se sviđa. Pomaže mi da se dobro osećam. Dakle, to je deo mene”.

Veoma je važno i to što uz hobi deci nikada nije dosadno. A dosada može da ima razoran uticaj na adolescente. Deca su spremna da učine stvari koje inače ne bi, iz čiste potrebe da se zvuku iz dosadne svakodnevice.

Hobi će im pomoći da se klone nepoželjnog društva ili situacija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.