Tim za dijalog na sastanku u Vladi, evidentirani problemi

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim za dijalog na sastanku u Vladi, evidentirani problemi

Tim za dijalog, koji čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, i vladino Koordinaciono telo za saradnju sa medijima, danas su na prvom sastanku održanom u Vladi Srbije evidentirali više od 20 pitanja i tema kojima će se ova dva tela prioritetno baviti.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Tim za dijalog i Koordinaciono telo formirani su kako bi zajednički i operativno radili na rešavanju problema novinara i medija.

Na sastanku je potvrđen sastav Tima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za dijalog, koji čine medijska i novinarska udruženja: Zoran Sekulić (Asocijacija medija), Milorad Tadić (Asocijacija nezavisnih elektronskih medija), Zorica Višnjić (Lokal pres), Tanja Maksić (Asocijacija onlajn medija), Slaviša Lekić (Nezavisno udruženje novinara Srbije), Petar Jeremić (Udruženje novinara Srbije), Nedim Sejdinović (Nezavisno društvo novinara Vojvodine), Marina Dimitrić (RAB Srbija) i Dejan Gligorijević (Sindikat novinara Srbije).

Koordinaciono telo čine Nemanja Pantić, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ana Subotić, Ministarstvo kulture i informisanja, Milica Vučković, Ministarstvo pravde, Jelena Parezanović, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović, Republički sekretarijat za zakonodavstvo.

Kopredsednice Koordinacionog tela su savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević i savetnica predsednice Vlade Srbije za medije Jelena Kovačević, koja je i predsedavala današnjim sastankom, precizira se u saopštenju.

Dogovoreno je da se redovni sastanci Tima za dijalog i Koordinacionog tela održavaju jednom mesečno, kako bi se operativno razmatrala i rešavala aktuelna pitanja.

Na sastanku je evidentirano više od 20 pitanja i tema kojima če se ova dva tela prioritetno baviti, navodi se na kraju saopštenja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.