Težak udes u Zimbabveu

Izvor: RTS, 02.Avg.2009, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak udes u Zimbabveu

Najmanje 33 osobe su poginule, a više njih je povređeno u sudaru autobusa i kamiona koji se dogodio stotinak kilometara od Hararea.

U sudaru autobusa i kamiona stotinak kilometara od grada Harare u Zimbabveu stradale su najmanje 33 osobe, a više njih je povređeno.

Portparol policije izjavio je da su "32 putnika u autobusu poginula kada se vozilo prevrnulo, dok je na licu mesta poginuo i jedan putnik u kamionu".

Povređeni su prebačeni u bolnice u Harareu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i obližnji grad Čivu, javio je državni radio.

Vozač autobusa, koji je iz Hararea vozio ka Masvingu na jugu zemlje, pokušao je prestigne vozilo ispred sebe, ali je u tom trenutku iz suprotnog pravca naišao kamion.

Sredinom aprila, takođe nedaleko od grada Čivu, trideset osoba je poginulo kada je pukla guma na autobusu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.