Testovi za malu maturu u pratnji policije

Izvor: Blic, 16.Jun.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testovi za malu maturu u pratnji policije

Testovi za malu maturu dopremaju se danas i sutra u pratnji policije do školskih uprava i škola širom Srbije, i do ponedeljka ujutru, pred početak ispita, nijedan učenik, direktor, ni nastavnik neće moći da vide njihovu sadržinu.

Kako je Tanjugu rekao pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić, testovi se dopremaju policijskim "maricama" ili drugim vozilima, ali u tom slučaju obezbeđuju ih pripadnici MUP-a.

Odštampano je po 84.000 testova za svaku od tri kombinacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz srpskog (maternjeg) jezika ili matematike, rekao je Kostić i naveo da će paketi sa testovima biti čuvani na sigurnom mestu i da će biti otvoreni neposredno pred početak ispita.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović u ponedeljak će, kako je naveo, izvući jednu od kombinacija u 9.45 časova u direktnom prenosu na RTS-u, a škole su dužne da prate izvlačenje.

Svi koji iz opravdanih razloga ne mogu da rade testove u junu, izaći će na ispit u avgustu, rekao je Kostić i naveo da će uputstvo za ocenjivanje biti prosleđeno školama nakon završetka ispita, koji traje dva sata, oko 13 sati u ponedeljak.

Iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja ranije su ukazali da će na završnom ispitu najveći broj pitanja biti sa zaokruživanjem, podvlačenjem i spajanjem.

Test iz srpskog (maternjeg) jezika počeće u 10 sati i na ispit će izaći oko 78.000 učenika. Polovina pitanja biće nepoznata, ali na završnom ispitu nema donjeg praga, što praktično znači da će ga položiti i oni učenici koji ne osvoje nijedan bod.

Povezane vesti: Đacima obećavali da će Nole doći ako kupe knjigu o njemu Škole bez kazni za lažiranje mature Došla iz Pekinga da predaje kineski u Pomoravlju Srušio se krov škole u selu Draževići Učestaliji fizički napadi na profesore

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Testove za prijemne obezbeđuje MUP

Izvor: Akter, 16.Jun.2012

Testovi za malu maturu dopremaju se danas i sutra u pratnji policije do školskih uprava i škola širom Srbije, i do ponedeljka ujutru niko neće moći da vidi njihovu sadržinu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.