Telekom poklanja Beogradu Strawberry drvo

Izvor: Blic, 15.Okt.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom poklanja Beogradu "Strawberry" drvo

Kompanija Telekom Srbija pokloniće Beogradu solarni punjač, takozvano "Strawberry" drvo, koji će svečano biti pušten danas ispred Ustanove kulture "Vuk Karadžić".

Pomoću ovog uređaja, korisnici mobilnih telefona, muzičkih plejera, tablet računara i digitalnih fotoaparata moći će da dopune svoje baterije i na taj način skrenu pažnju na važnost korišćenja obnovljivih izvora energije.

"Strawberry" drvo, javni solarni punjač mobilnih telefona, osmislila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i napravila grupa studenata sa Beogradskog Univerziteta, a prvi put je predstavljen ne samo Srbiji već i svetu oktobra 2010. godine, kada je instaliran na Gradskom trgu u centru Obrenovca.

Ovaj tehnološki uređaj, koji već mesecima svakodnevno dopunjuje baterije prolaznika, i to čistom ekološkom energijom koja je dobijena od Sunca, predstavlja svojevrsnu tehnološku inovaciju, koja je za kratko vreme više puta nagrađivana na domaćim i stranim konkursima.

Povezane vesti: Javni punjač za mobilne telefone uskoro na Zvezdari Obrenovac dobio prvi na svetu solarni punjač za mobilne

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telekom poklanja Beogradu solarni punjač

Izvor: ItRešenja.com, 15.Okt.2011

Kompanija Telekom Srbija pokloniće Beogradu solarni punjač 'Strouberi drvo' (Strawberry) koji će svečano biti pušten danas ispred Ustanove kulture 'Vuk Karadžić'. Pomoću ovog uređaja, korisnici mobilnih telefona, muzičkih plejera, tablet računara i digitalnih fotoaparata moći će da dopune...

Nastavak na ItRešenja.com...

Solarni punjač - poklon Beograđanima

Izvor: Economy.rs, 15.Okt.2011

Kompanije Telekom Srbija i Strawberry Energy poklonili su Beogradu solarni punjač Strawberry drvo, koji je danas svečano pušten u rad ispred Ustanove kulture Vuk Karadžić.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.