Tamnava odnela tri mosta

Izvor: RTS, 02.Jul.2010, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamnava odnela tri mosta

Na području opštine Ub nabujala reka Tamnava odnela tri manja mosta u selima Brezovica, Crvena Jabuka i Takovo. Stručne ekipe na terenu i pokušavaju da saniraju nastalu štetu.

Nabujala reka Tamnava odnela je danas na području opštine Ub tri manja mosta, rečeno je Beti Opštinskom štabu za borbu protiv elementarnih nepogoda.

"Tamnava je nadošla i odnela mostove u selima Brezovica, Crvena Jabuka i Takovo, koji su bili 'načeti' u prethodnim plavnim talasima", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je predsednik tog štaba i zamenik predsednika opštine Branislav Sarić.

Prema njegovim rečima, opštinu Ub danas posle podne pogodilo je jako nevreme, a "ekipe koje su obilazile teren jedva uspele da pobegnu i vrate se na Ub".

Na području te opštine odneta su tri manja mosta, koja nisu izdržala nalete rečica Banjankuše i Klenovice.

Sasrić je istakao da su stručne ekipe na terenu i pokušavaju da što je pre moguće saniraju nastalu štetu.

"Situacija postaje dramatična jer su nam stradala 'rubna sela'. Nikada do sada nismo imali potrebu da branimo preko 200 kilometara obala, a mehanizaciju za toliki posao teško možemo da angažujemo", rekao je Sarić.

Zamenik predsednika opštine rekao je su se juče "izborili sa rekom Ubačom" tako što su višak vode ispustili u ribnjak u selu Dokmir.

Po sedmi put od februara se dešava da Tamnava, Ubača i još nekoliko manjih reka plave naselja, a štete od poplava su već premašile dva miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.