Izvor: B92, 14.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRIBUNALU PODNETA DOKUMENTACIJA PROTIV JOS 20 SRBA

Pristina -- Albanski kosovski Odbor za zastitu ljudskih prava i sloboda podneo je Haskom tribunalu dokumentaciju protiv 20 Srba, optuzujuci ih da su tokom rata na Kosovu masakrirali 154 albanska civila u opstini Lipljan.

U Pristini je u nedelju objavljeno da Odbor, ciji je predsednik Pajazit Nusi, "20 srpskih policajaca i paramilitaraca" okrivljuje za ratne zlocine i genocid. Njihova imena danas nisu navedena, mada se istice da su Tribunalu, uz imena ubijenih Albanaca i izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svedoka, predocene i kopije licnih karata optuzenih.

Odbor tvrdi da ima osnova da Tribunal pokrene proces protiv grupe "policajaca i paramilitaraca", dodajuci da se sumnja u odgovornost te grupe Srba bazira "na jasnom svedocenju Albanaca koji su dobro videli da su militarci i paramilitarci streljali i masakrirali njihove clanove porodica". Tribunalu u Hagu su predata imena i prezimena ubijenih Albanaca i kopije izjava svedoka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.