TRG PATRIJARHA PAVLA UMESTO TRGA RADNIČKIH SAVETA

Izvor: Kurir, 04.Apr.2011, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRG PATRIJARHA PAVLA UMESTO TRGA RADNIČKIH SAVETA

NIŠ - Odbornici Skupštine grada Niša doneli su odluku o preimenovanju Trga radničkih saveta u Trg patrijarha Pavla. Sa predlogom se saglasilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a predlog je podržala i niška eparhija.

Trg patrijarha Pavla zahvataće površinu ispred Pozorišta lutaka i Robne kuće "Mladost" sa severne strane, a na južnoj strani graničiće se sa Bulevarom Zorana Đinđića, navodi se u obrazloženju predloga.

Predsednik Gradskog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Demokratske stranke Srbije i odbornik Milan Lapčević izrazio je nezadovoljstvo "što se sa postupkom preimenovanja odugovlačilo" i što na sednicu Skupštine grada nisu pozvani predstavnici crkve.

- Inicijativa o preimenovanju podneta je još krajem 2009. godine - napomenuo je Lapčević, koji je ovim povodom održao posebnu konferenciju za novinare.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.