Lapčević: Skandal zbog Trga Patrijarha Pavla

Izvor: TvojPortal.com, 04.Apr.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lapčević: Skandal zbog Trga Patrijarha Pavla

 
(JUZNE VESTI) NIŠ - Narodni poslanik Milan Lapčević (DSS), koji je podneo predlog Skupštini grada Niša da se ime Patrijarha Pavla uvrsti i jedno od imena naziva delova Niša, održao je vanrednu konferenciju za novinare gde je rekao “da je gradska vlast iznenadila danas sve u parlamentu kada su takoreći tajnovito doneli odluku da se takvom svecu dodeli sada već bivši Trg radničkih saveta”.

 

Niški parlament je jutros kao prvu tačku preimenovao ovaj trg kod Pozorišta lutaka.
- Od 2009. godine kada smo podneli predlog, to se odugovlači. Mi smo predlagali da se Trg 14. oktobra nazove imenom Patrijarha Pavla što je bilo najlogičnije jer je u blizini Saborna crkva. To je odbijeno, kao i razgovor o tome mnogo puta. Mi smo mislili da će neko iz skupštine da pozove predstavnike Srpske pravoslavne crkve koji bi besedili o pokojnom patrijarhu. I uopšte, da ceo taj čin bude svečan i isključivo bez politizacije. A, onda većina iz vlasti preko toga pređe tek onako. Valjda, nisu želeli da se sazna da smo taj predlog mi podneli. Stvarno mi je nejasno šta je postignuto time što je takav jedan predlog donet kao i svaka obična tačka - kaže Lapčević.
Lapčević dodaje da će do svečanosti ipak doći.
- Pokušaćemo da ovaj skandal gradske vlasti ispravimo tako što ćemo napraviti statuu Patrijarha Pavla i tako mu na svečaniji način odati poštu uz prisustvo sadašnjeg Patrijarha Ireneja i druge velikodostojnike - dodao je Lapčević. 

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.