Svet dolazi u Srbiju

Izvor: Glas javnosti, 09.Sep.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet dolazi u Srbiju

U evropskom biltenu koji prati turistička kretanja jedino je Srbija pomenuta kao zemlja koja je za prvih sedam meseci, sa 371.463 poseta stranih gostiju, zabeležila uzlaznu putanju, i to za sedam odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Eks-Ju gosti najbrojniji

Više od dve trećine stranih turista u našu zemlju dolazi iz bivših jugoslovenskih republika, pre svega Bosne, Crne Gore, Slovenije i Makedonije. Od januara do jula ove godine iz Bosne i Hercegovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << došla su čak 36.893 gosta, iz Slovenije 33.273, Crne Gore 32.309. Najveći porast u broju poseta od čak 45 odsto ostvarili su gosti iz Slovačke, a odmah za njima slede Bugari sa porastom od 36 odsto. Iz zapadne Evrope najviše nam dolaze gosti iz Nemačke i ove godine bilo ih je 22.055 i Italije, njih 20.783 su od jula do avgusta boravili u našoj zemlji.

Vidim na sajtu Sokobanje da je predsednik opstine jako zadovoljan brojem gostiju u S-banji i da Sokobanja polako izlazi iz krize. Jos kad bi i susedna okolna mesta i varosice mogla da osete tu blagodat bilo bi lepo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.