Suveniri „From Vienna with love“

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suveniri „From Vienna with love“

Kad god da planirate posetu Beču i da po povratku dragim osobama donesete neki originalan poklon iz austrijske prestonice, u nastavku vam nudimo nekoliko predloga.

Originalna bečka snežna kugla, izumljena 1900. godine u radionici Ervina Percija Prvog u Beču, svakako predstavlja autentičan poklon sa putovanja u austrijsku metropolu. Čuvena je po snegu sa najdužim trajanjem, najjasnijim staklenim kuglama i najširoj paleti standardnih ili pak naručenih stilova. I dan >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << danas se ova čuvena prozirna kugla ručno izrađuje, puni ekskluzivnim, zaštićenim snegom i čistom alpskom vodom, te pojedinačno sklapa i zatvara. U sklopu radionice nalazi se Muzej snežnih kugli, u kojem je izloženo više od 500 različitih komada ove staklene snežne čarolije, kao i prodajno mesto na kojem možete da kupite jednu od njih.

Za one koji pak više vole „jestive suvenire“, preduzeće po imenu „Kexfabrik“ nedaleko od bečkog parka Prater, gostima grada nudi keksiće sa likom Franje Josifa Prvog, carice Sisi, Sigmunda Frojda ili pak u obliku katedrale Sv. Stefana. Svi oni koji bi i sami želeli da te iste keksiće ponovo naprave kod kuće, u „Fabrici keksa“ mogu da kupe i kalupe ponuđenih slatkiša.

Originalan poklon mogu biti i napolitanke čuvene firme „Maner“ (Manner), koje se proizvode još od davne 1898. godine. Prodavnica Manerovih slatkiša nalazi se na trgu Sv. Stefana u centru Beča, kao i na bečkom aerodromu. Na kraju, ali ne i najmanje važna, je i poznata torta Saher. U samom centru austrijske prestonice, u sklopu hotela Saher nalazi se i prodavnica u kojoj možete da kupite najpoznatiju čokoladnu tortu na svetu, napravljenu po originalnom receptu ovog slavnog bečkog hotela.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.