Šutanovcu krvična prijava jer nije prijavio imovinu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovcu krvična prijava jer nije prijavio imovinu

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca jer nije prijavio imovinu.

 Nije prijavio imovinu, dobio tužbu : Dragan Šutanovac

 

Agencija je, kako se navodi u saopštenju, utvrdila da bivši ministar odbrane nije prijavio da su on i njegova supruga stekli vlasništvo na po 1/10 idealnog dela stana od 63 kvadratna metra u Skerlićevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 20 na Vračaru.

 

Kako su drugi prijavili imovinu?

Velja domaćin, Mrka beskućnik

Sumnja se da je time što nije prijavio imovinu izvršio krivično delo iz člana 72. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

 

Agencija je podnela krivičnu prijavu protiv Šutanovca koji je i potpredsednik Demokratske stranke, postupajući po prijavi koja je protiv njega podneta.

 

U saopštenju se navodi da je Agencija u okviru zakonskih nadležnosti proverila Izveštaj o imovini i prihodima koji je Šutanovac podneo Agenciji 31. januara 2012. i prikupila podatke od Republičkog geodetskog zavoda i Prvog osnovnog suda u Beogradu.

 

"Kako Agencija za borbu protiv korupcije nema nadležnosti da sprovodi istražne radnje, Agencija je krivičnu prijavu uputila nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti u ovom slučaju", navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Agencija podnela krivičnu prijavu protiv Šutanovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2012

BEOGRAD -..Agencija za borbu protiv korupcije podnela je danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca jer nije prijavio imovinu...Agencija je, kako se navodi u saopštenju, utvrdila da bivši ministar odbrane nije prijavio da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.