Surdulici potrebna pomoć

Izvor: RTS, 24.Feb.2012, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surdulici potrebna pomoć

Putevi do nekih planinskih sela u Pčinjskom okrugu još su zavejani, materijalna šteta je velika, a nekim opštinama u Pčinjskom okrugu i dalje je neophodna pomoć države.

Vanredna situacija nije ukinuta u pet opština Pčinjskog okruga, u kojima još ima zavejanih sela. Surdulici i dalje treba pomoć države u raščišćavanju puteva i nadoknadi štete.

Porodica Nešić iz okoline Surdulice obnavlja porušenu štalu, dok se njihov komšija Dragoljub Pejković, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je povređen kada se pod teretom snega srušio krov štale i slomio mu butnu kost, još oporavlja.

"Operisan je i sada je bolje. Pozvao sam komšije da mi pomognu da obnovimo porušeno. Mislim da će sve biti u redu", kaže Aleksandar Nešić.

U Surdulici je i dalje na snazi vanredna situacija. Dvanaest mašina svakodnevno je na terenu, još ima zavejanih sela oko Vlasine i Mačkatice.

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev kaže da im vanredno stanje ništa neće značiti ako im Vlada ne pomogne da očiste puteve i da isplate štetu za porušene objekte.

Komisija je primila 60 zahteva za odštetu, oštećeno je 29 poljoprivrednih objekata, šest kuća i garaže.

Veterinarska stanica ostala je bez stacionara. Sprat se urušio. Vladimir Stanković, direktor Veterinarske stanice kaže da su imali sreće što nije nastradalo oko 1.200 koka nosilja koje su bile smeštene u kavezima.

U centru Surdulice za pešake su pročišćeni prolazi. Opasnosti od klizišta na teritoriji opštine nema, rečno korito je uređeno, ali bi naglo topljenje snega moglo izazvati bujične poplave.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.