Super hokej, NHL 08

Izvor: Blic, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Super hokej, NHL 08

Kao i prošle godine, pred nama su dve verzije EA Sportsovog NHL-a. NHL 07 je na Xbox 360 konzoli objavljen kao ekskluzivna next-gen verzija, a PC igrači su dobili već viđen grafički i fizički engine. Ove sezone NHL 08 i na PlayStation 3 konzoli izgleda, i igra se, moderno, ali je PC i dalje zaboravljen.

Što se izgleda tiče, ukoliko ste igrali NHL 06 ili 07 znate šta da očekujete. Nekoliko različitih modela navijača na tribinama, koji se ponavljaju u pravilnim razmacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i koji su očigledno urađeni sa mnogo manje truda od igrača. Odličan led sa sjajnim presijavanjem i tragovima klizaljki. Modele igrače koji se razlikuju po visini i težini (u nekim slučajevima pomalo preterano). Lica igrača su karakteristično modelirana, ali dovoljno liče na svoje uzore. Animacije su poboljšane u odnosu na prethodna dva izdanja, tečnije su, ima ih više i bolje su uklopljene, a naročit trud se vidi kod intervencija golmana koje izgledaju daleko stvarnije. Najviše bode oči rezolucija glavnog menija - 800x600. Kada se na to doda da je „radna površina" otprilike dve trećine od toga, jasno je da su mnogi statistički podaci dostupni tek nakon mukotrpnog kliktanja.

NHL 08 nam nudi skoro isti izbor modova za igru kao NHL 07, što znači apsolutno identične online opcije. Mogućnosti za igru na jednom računaru su nešto šire i sada su pred nama Free-4-All takmičenje, Shoot out mini igra (penali), Elitne evropske lige, razni turniri, i Dynasty mod. Dinastija je pretrpela značajnije promene kod unapređivanja tima (daleko bolje funkcioniše nego u prošlogodišnjoj verziji), a dodat je i fantasy draft (biranje igrača od nule u svim timovima u ligi). Draft ne funkcioniše najbolje pošto računar u početku uopšte ne razmišlja o platama igrača, pa neke ekipe pre početka sezone otpuste najbolje i najskuplje igrače koji tavore na listi slobodnih agenata par sezona.

Ipak, jednom kada izađete na led, doći ćete i do najboljeg dela igre - samog hokeja. Iako NHL 08 na PC-u nije simulacija, sigurno je jedna od najboljih arkadnih igara. Akcija je jako brza, i vi i računar ćete mnogo šutirati na gol, a surovi bodiček je najbolji izbor u odbrani. Najveća mana je što kompjuter nije preterano jak protivnik i posle perioda privikavanja ćete ga lako dobijati i na najtežem nivou (naročito ako ste već igrali NHL 06 ili 07). Najveća promena je ubacivanje novog kontrolnog metoda na desni analogni stick na gamepadu. Ukratko, njegovo pomeranje levo-desno služi da se izvedu driblinzi, pomeranje prema golu je dovoljno za udarac iz zgloba, a pomeranje od gola, pa naglo ka golu služi da se izvede bendi udarac (slapshot). Ovaj način kontrole je preuzet iz next-gen verzije, ali nije baš savršeno izveden, i sigurno će mnogi igrači ostati na prošlogodišnjim komandama.

I pored toga što je NHL 08 za PC brz i zabavan, ostaje gorak ukus u ustima zbog činjenice da EA Sports ove sezone stavlja ovu igračku platformu u drugi plan.

Za: Hokej je kao i uvek zabavan i brz.

Protiv: EA Sports nam tri godine prodaje skoro istu igru.

Cena: 2999 dinara.

Izdavač: EA Sports

Kontakt: http://www.easports.com/nhl08/, www.extremecc.co.yu

Ocena: 4-

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.