Suđenje Miri Marković u odsustvu

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 06.Okt.2010, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Miri Marković u odsustvu

Viši sud u Beogradu usvojio je danas prijedlog tužilaštva da Miri Marković bude suđeno u odsustvu, pošto je duže vrijeme u bjekstvu, dok će o početku suđenja naknadno odlučiti sudsko vijeće. Krivično vanpretresno vijeće suda smatra da u slučaju Markovićeve, koja je sa još deset bivših funkcionera SPS-a i JUL-a tereti za nelegalnu dodjelu stanova Vlade Srbije, postoje naročito važni razlozi da joj se sudi iako nije dostupna pravosudnim organima, navodi se u saopštenju suda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << />
Postupak protiv Markovićeve je, zbog njenog bjekstva, bio razdvojen od procesa protiv ostalih optuženih - na čelu sa bivšim sekretarom Vlade Srbije Živkom Cicom Knežević i, kako navodi Viši sud, "u ovom trenutku i dalje egzistiraju dva krivična postupka".

Sud precizira da zakon predviđa mogućnost da se navedeni krivični postupci vode odvojeno ili da se spoje i da se sprovede jedinstveni postupak, ali će o tome odluku donijeti sudeće vijeće, do početka suđenja Kneževićevoj i ostalima, koje je zakazano za 11. novembar, javljaju beogradski mediji.

Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.