Sudija: Da postoji smrtna kazna...

Izvor: Blic, 08.Jan.2013, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija: Da postoji smrtna kazna...

- Da u našem zakonu postoji smrtna kazna, sada bih je prvi put u karijeri izrekao jer se nikada nisam sreo sa ovakvim fizičkim i psihičkim maltretiranjem - rekao je sudija Višeg suda u Jagodini Lepomir Milosavljević prilikom ponovnog izricanja presude Saši Banoviću (40) na 40 godina zatvora, a Nenadu Vlajkoviću (26) na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Životija Živkovića (47).

Viši sud u Jagodini prvi put ih je osudio 26. decembra 2011. godine, ali je Apelacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sud u Kragujevcu ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

Maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina dobio je Banović koji je ćerku Ljiljanu Milojević (20), majku dvoje male dece, i njenog momka Nenada Vlajkovića, poveo u najkrvaviji pir. Sud je naveo da su osuđeni Živkovića mučili jer je ranije kao stanodavac dao otkaz Banovićevoj majci i ćerki Ljiljani. Otac Saša, ćerka Ljiljana i budući zet Nenad su u večernjim satima došli kod Živkovića, koji se spremao da ide na posao u preduzeće ,,Kablovi“, u treću smenu.

- Banović i Vlajković tukli su Živkovića pesnicama, udarali ga stolicom i keramičkom pločom po glavi i telu i seksualno ga maltretirali. Živković je na kolenima molio za milost - naveo je sud.

“Banovićeva ćerka Ljiljana Milojević snimala je mobilnim telefonom mučenje koje je trajalo celu noć, uz pauze kad su Banović i Vlajković pili pivo i kafu“, navedeno je u obrazloženju presude.

Obducenti su naveli da na telu Živkovića nije postojalo nijedno mesto bez krvnih podliva i modrica.

Ljiljana Milojević oslobođena je optužbe jer je pokušala da pomogne Živkoviću i pozvala je Hitnu pomoć.

Povezane vesti: Osuđeni na ukupno 60 godina zatvora zbog silovanja i ubistva
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudija: Da postoji smrtna kazna, izrekao bih je za ovo ubistvo

Izvor: Blic, 08.Jan.2013

- Da u našem zakonu postoji smrtna kazna, sada bih je prvi put u karijeri izrekao jer se nikada nisam sreo sa ovakvim fizičkim i psihičkim maltretiranjem - rekao je sudija Višeg suda u Jagodini Lepomir Milosavljević prilikom ponovnog izricanja presude Saši Banoviću (40) na 40 godina zatvora, a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.