Sud poštujemo, pare ne vraćamo

Izvor: Danas, 01.Avg.2012, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud poštujemo, pare ne vraćamo

Zakonska zatezna kamata, koju je na hiljade građana Srbije plaćalo prilikom svakog kašnjenja sa otplatom nekog računa banci, Infostanu, elektrodistribuciji ili mobilnom operateru, nezakonita je i neustavna. To je upravo utvrdio Ustavni sud Srbije, određujući da od 27. jula, kada je ova odluka objavljena u Službenom glasniku, zatezna kamata više ne može da se obračunava kao do sada.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

'Kamata na kamatu' neustavna, ali nema para nazad

Izvor: Kamatica.com, 02.Avg.2012, 13:01

Zakonska zatezna kamata, koju je na hiljade građana Srbije plaćalo prilikom svakog kašnjenja sa otplatom nekog računa banci, Infostanu, elektrodistribuciji ili mobilnom operateru, nezakonita je i neustavna.  Ustavni sud je, naime, utvrdio da je primena takozvane konformne metode obračuna zatezne...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.