Štrpce: Rasplet na pomolu

Izvor: RTS, 27.Jul.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrpce: Rasplet na pomolu

Određena šestočlana delegacija koja će u ime meštana Sirinićke Župe potpisati kolektivni ugovor sa predstavnicima Kosovske elektro-korporacije. Predsednik opštine Štrpce rekao da kolektivni ugovor predstavlja predugovor za pojedinačne ugovore sa KEK-om o naplati električne energije.

Na vanrednoj sednici opštine Štrpce danas je određena šestočlana delegacija koja će u ime meštana Sirinićke Župe potpisati kolektivni ugovor sa predstavnicima Kosovske elektroenergetske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << korporacije (KEK).

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović izjavio je Tanjugu da kolektivni ugovor predstavlja predugovor za pojedinačne ugovore sa KEK-om o naplati električne energije.

"Kolektivnim ugovorom ne reguliše se obaveza plaćanja starih dugovanja, ali se definiše obaveza plaćanja paušala za dva prethodna meseca, a u kasnijoj fazi predviđena je registracija električnih brojila, njihovo očitavanje i naplata električne energije po utrošku", objasnio je Mihajlović.

Mihajlović je istakao da odbornici nisu doneli odluku o predavanju nadležnosti trafostanice u Štrpcu radnicima KEK-a, jer je reč o objektu koji je u nadležnosti Elektro-privrede Srbije (EPS).

"O ovom zahtevu KEK-a treba da se oglasi EPS, jer se radi o njihovoj imovini i oni će dati poslednju reč", precizirao je predsednik opštine Štrpce.

Mihajlović je podsetio da je najveći problem nadležnost nad trafostanicom, a Srbi u Štrpcu bili su spremni da dozvole da u ovom objektu ubuduće rade četiri radnika KEK-a, pošto su saglasnost za to dali predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

"Jedan od zaključaka na vanrednoj sednici Skupštine opštine Štrpce je da KEK može poslati mobilne timove u ovu opštinu, i oni će moći da vrše naplatu paušala za utrošenu električnu energiju", rekao je Mihajlović.

U Štrpcu živi oko 12.000 Srba i 3.500 Albanaca, a bez struje su od 30. juna.

Žitelji ove opštine su prvih deset dana bili pod jakim režimom redukcija, i struju su imali samo od ponoći do sedam časova ujutru, a od 11. jula su u potpunosti bez električne energije.

U najtežem položaju zbog isključenja struje je 320 interno raseljenih osoba smeštenih u nekoliko kolektivnih centara, a problema ima i u funkcionisanju zdravstvenog sistema.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.